Estimulem la fàscia | RELS IOGA

Estimulem la fàscia

Has sentit parlar de la fàscia?

La fàscia és el teixit connectiu fibrós que està present a tot el cos, al voltant, entre i dins dels músculs, ossos, nervis, vasos sanguinis, òrgans, cèl·lules, és a dir, totes les estructures que van des del cap fins als peus.

La fàscia conté fibres de col·lagen compactes i forma una xarxa tensional interconnectada, de manera que s’adapta a la demanda tensional de cada zona del cos en concret.

El paper de la fàscia és extens, però quedem-nos en que protegeix els teixits, permet que quan aquests es deformen per l’acció d’una força, puguin tornar a la normalitat quan aquesta desapareix i dóna plasticitat a tota l’estructura. En realitat doncs, la fàscia actua com un suport de tota l’estructura del cos.

La fàscia també està íntimament connectada als sistemes nerviós i immunològic, pel seu impacte en les cèl·lules.

Quan la fàscia no està en condicions òptimes, es torna rígida, cosa que redueix la nostra mobilitat, es manifesta en forma d’inflamació d’una zona, provoca fibrosi o adherències, augmentant així la fricció muscular i provocant dolor.

En futures publicacions al nostre blog anirem parlant de com ajuda la pràctica de ioga a mantenir la salut de la fàscia i oferirem exercicis per fer. Avui però, comencem pel principi,

Estimulem la fàscia

  • Abans de la teva pràctica fes uns rebots suaus o saltets i deixa que tot el cos es mogui com vulgui, fuig de l’estètica i centra’t en la funcionalitat.
  • Pots acompanyar amb so, pronunciant en veu alta mentre exhales la lletra “A” i nota la vibració que s’estén a tot el teu cos.
  • El temps te’l marques tu, escolta la demanda del teu cos. Potser et sorprendrà veure com et sents de bé mentre ho fas. Alliberaràs molta tensió.
  • Quan acabis, atura’t, inhala i reté l’aire a pulmó ple uns segons i exhala.
  • Pren nota a la teva memòria sensorial de les sensacions que t’arriben.

Ull! crea addicció ?

Hari Om Tat Sat

Scroll to top